Søk i denne bloggen

fredag 3. desember 2010

Gullkorn.


Tante Marte: Odin. Hva syns du jeg burde ønske meg til jul?
Odin: Klær.
Tante Marte: Ja, det var et godt forslag.
Odin (i fullt alvor): Ballettklær.
Tante Marte: BALLETTklær?
Odin (fortsatt i fullt alvor): -Ja!

Vår dag.

Kjempefornøyd, litt kald, gutt på første sete i bussen. Klar for bading.

En liten pause i all badinga. "Kongfri" er digg.

Vel nede etter tiende turen i sklia.

Hopp!

Odin har det som fisken i vannet.

Etter fire timer i bassenget kan enhver bli sliten og trøtt.

I dag har jeg storkost meg sammen med Odin fra morgen til kveld. Vi gikk til stasjonen for å ta bussen til Jorekstad. ettersom vi kom bare fem minutter etter åpningstid hadde vi nesten alle bassengene for oss selv den første halvtimen. Det var ålreit, for da kunne vi bli litt kjent der på nytt. Vi fikk låne litt badeleker og storkoste oss. Inkludert en liten matpause var vi i svømmehallen i 4,5 t. Bussturen fra Jorekstad og tilbake til Skysstasjonen tar i overkant av en halvtime, og Odin, som sa at han fortsatt var våken og opplagt etter badinga, sovna med en gang vi hadde satt oss. Mot slutten av turen kom det på en dritsøt gammel mann som fortalte om da han var fem år, i 1933. Om da melkemannen leverte melk hver kveld og barna kunne leke ute, uten tilsyn. Da vi skulle av fikk jeg ikke vekket Odin, så jeg måtte bære ham ut. Ute på plassen foran alle bussene fikk jeg liv i ham igjen, og vi gikk hjem. Her har vi bare tatt livet med ro. Sett Jul på Månetoppen en gang til, lekt litt med bamsene hans og prøvd oss på to runder "Gjett hvem". En toppen dag med andre ord.

M ;)

Jeg har besøk...

..av verdens søteste 5-åring.


Han kom i går kveld og skal være her helt til søndag. I dag var vi tidlig oppe og koste oss med fyr i ovnen og grøt til frokost mens vi så på Jul på Månetoppen på nrkSuper. Nå venter vi bare på at tida skal gå litt fortere slik at vi kan gå opp til stasjonen og ta bussen til Jorekstad badeland som åpner klokka 13.00.

M ;)

Chess + kino + Marte og JM = Så innmari sant.Nå om dagen er jeg ekstra fornøyd med at jeg valgte chess da jeg skulle ha nytt mobilabonnement for noen år siden. De kjører en kampanje nå, med fri mobilbruk ut året, noe en fattig student som meg drar nytte av. I går fant jeg ut at de fortsetter med tilbudet fram til mai 2010, bare at det vil koste 199 pr. mnd. Det er jo uansett mye lavere pris enn mine regninger ofte er på. Ikke nok med det, chess har også en greie hvor man hver tirsdag får to kinobilletter for prisen av èn. Dermed kunne JM og jeg gå på Harry Potter og dødstalismanene del 1 på tirsdag for 50 spenn per pers. Kan det bli bedre? Nå skal det jo være sagt at filmen var så bra at jeg gjerne kunne ha betalt full pris for den. Lenge siden sist jeg så Harry Potter, og nå fikk jeg lyst til å se alle fra starten av igjen. Fantastisk.

M ;)

Sist søndag.

Sist helg var en skikkelig julete helg. Jeg har jo allerede skrevet om at jeg var på julebord på fredag og hadde juleverksted på lørdag. Men ikke nok med det, på søndag dro vi på julemarked på Maihaugen:

"Årets store førjulsbegivenhet på Maihaugen foregår lørdag 27. og søndag 28. november. Vi garanterer hyggelig atomsfære og flott førjulstemning.På julemarkedet er det livlig martensstemning med et variert program for hele familien. Salg fra hus på hele Maihaugen, torgsalg, underholdning og mye god mat. Fellesnevner for våre varer er kvalitet. Her finner du de spesielle julegavene. I tillegg har vi et omfattende aktivitetsprogram både for store og små. Julepyntede hus, kanefart, juleverksted, pepperkakebaking, spikking, fjøsbesøk, julekortfotografering, lysstøping, omvisninger, juleforberedelser på gamlemåten og mye mer. Vi følger også opp de to siste års suksess med juletre med spesialdesignet pynt." fra http://www.maihaugen.no/

Jeg hadde med speilreflekskameraet for å forevige opplevelsen i flotte fotografier som jeg kunne vise fram til dere. Kameraet reagerte på kulda og batteriet ble tappa akkurat idet vi skulle gå inn, så bildene er av litt dårlig kvalitet (tatt med mobilen). Det satte nå uansett ikke noen stopper for opplevelsen vi hadde. Vi var innom alle husene som var åpne, og så på alt av stæsj de solgte fra bodene. Fy søren så flott det var!
Før vi gikk til Maihaguen fikk vi besøk av denne lille, søte.
Karethe hadde med seg Mia innom før de dro videre tilbake
til Oslo.
Julestemningen møtte oss allerede før inngangen.

Inne i mange av  husene var det dekket til jul i autentisk stil til tiden huset er
fra og de som jobbet hadde fine kostymer.

Storgata på Maihaugen.

Nissekor.


Forventningsfulle finfolk ved inngangen.
Vi kunne gå inn i 40-tallshuset, der de også hadde pyntet til jul. Der fikk vi
smake kaffe, slik de lagde den under krigen; av brente erter.

M ;)