Søk i denne bloggen

onsdag 19. oktober 2011

Knuste myter om Roede-kurs:


"På Roede-kurs må du spise mye brød og poteter"
NEI - det første vi kutter på Roede-kurs, er karbohydrater,fordi de aller fleste av oss spiser mer enn vi trenger av dette. ”Unyttige” karbohydrater fra sukker, boller og brus kan kuttes helt ut i en periode, men vi anbefaler deg fortsatt å spise de sunne komplekse karbohydratene som det er mye av i grovt brød, knekkebrød, fullkornsris, grønnsaker og frukt. De gir kroppen viktige næringsstoffer, tilfører fiber og gir stabilt blodsukker og god metthet som varer.


"Roede-kostholdet er veldig fettfattig"
NEI - fett er et livsviktig næringsstoff som du trenger litt av hver dag – også når du skal ned i vekt. Fordi fett, både sunt og usunt, er svært energirikt, handler det imidlertid om riktige mengder. Vårt råd er å kutte noe av det mettede fettet for å gi plass til det sunne umettede. I praksis betyr det mindre smør, fløte, fete oster og pølser, og mer fet fisk, plantemargarin, oljer, nøtter, kjerner og avokado.


"På Roede-kurs må du veie all maten og telle kalorier hele tiden
"
NEI – vi anbefaler bare å veie maten i starten for å bygge opp et godt øyemål. Når du skal ned i vekt må du spise passe mye av den riktige maten. Det er særlig lett å overspise på karbohydrater – derfor veier vi brød, pasta og ris i starten. I kursbøkene har vi bilder som viser både mengder og menyer, en god hjelp for å øve opp øyemålet, og etter kort tid kan du derfor sette bort kjøkkenvekten. For å holde orden på hvor mye energi som går inn og ut av kroppen, er det dessuten nyttig å telle kalorier i en periode. Det hjelper deg til å spise passe mye og gir deg samtidig nyttig matvarekunnskap. Du oppdager raskt hvilke matvarer som er smarte å inkludere i det daglige kostholdet og hvilke som bør begrenses, og da er det ikke lenger nødvendig å telle kalorier.


"Roede-kostholdet er så magert og lett at du nærmest sulter deg ned i vekt"
NEI - våre kursledere hjelper deg til å gå ned i vekt ved å spise flere måltider og rikelig med sunn og god mat. En vanlig kommentar på kurs er ”Jeg har aldri spist så mye mat som nå – og likevel går jeg ned i vekt!” 98 prosent av våre deltakere sier at de stort sett aldri har følt seg sultne mens de gikk på kurs. Mange som kommer på kurs hos oss har prøvd å slanke seg på egenhånd og har spist alt for lite. Det fører til en nedregulering av forbrenningen og vi sier gjerne at ”kroppen går på sparebluss”, noe som gjør det ekstra vanskelig å gå ned i vekt. På Roede-kurs får du derfor hjelp til å ”spise i gang” og optimalisere forbrenningen din med mye sunn og god mat!
Les hva våre deltakere mener om dette


"Du må bruke light-produkter når du følger Roede-kostholdet"
NEI – du trenger ikke bruke light-produkter. På våre kurs lærer du mye om sunne matvarevalg, men det er opp til deg hvilke matvarer du velger. Produkter som er merket med ”light” eller ”lett” er ikke nødvendigvis så lette eller så sunne. På Roede-kurs lærer du å lese varedeklarasjonen for å se hva matvarene faktisk inneholder, slik at du selv kan avgjøre hvilke matvarer du vil inkludere i ditt kosthold.
"Roede-kurs er en slankeklubb for gamle damer"
NEI – vi har kursledere og kursdeltakere i alle aldre, og også menn velger Roede-metoden for å gå ned i vekt og få en sunnere livsstil. Vi har stadig flere Aktivkurs med innlagt treningsøkt, og i tillegg har vi egne kurs for mange ulike grupper: unge mellom 18-25, kurs for nybakte mødre, kurs for eldre og kurs for menn. Vi kaller det kurs fordi vi har fokus på kunnskap, og du får omfattende kursmateriell der ulike temaer gjennomgås på møtene.


"Roede-metoden er ”krevende”; jeg må legge om hele livsstilen. Jeg vil jo bare ned i vekt!"
NEI – du går ned i vekt selv med små justeringer av kostholdet og aktivitetsnivået. Hvor store endringer du ønsker å gjennomføre, velger du selv. Du må være innstilt på at endringene du gjør skal vare etter at kurset er ferdig. Roede-metoden er nemlig ingen ”kur”, men en varig justering av kostholdet og livsstil. Med enkle grep kan du påvirke din egen helse, og forebygge mange vanlige livsstilssykdommer som hjerte- og karsykdommer, diabetes og enkelte typer kreft.


"Du går lite ned i vekt på Roede-kurs - og det tar lang tid"
NEI – du velger selv, i samråd med din kursleder hvor mye og hvor raskt du vil gå ned i vekt på et Roede-kurs.For en sunn og varig vektreduksjon anbefaler vi at du går ned en halv kilo til en kilo i uken, noe som gjør det lettere å leve som vanlig underveis, og beholde vekttapet. På et halvår kan du regne med å gå ned fra 12-25 kilo!


"Roede-kurs er en slankekur, og du går opp i vekt igjen etterpå
"
NEI – Roede-metoden er ingen kur, men en livsstilsendring. Du innarbeider deg nye sunne vaner som skal vare livet ut. Unngå ekstreme endringer i kostholdet, hold deg til justeringer som gjør at du kan fortsette å leve sunt over tid. Vi anbefaler også at du blir mer aktiv og trener i tillegg til å spise sunt, da vil vektreduksjonen gå lettere og det er enklere å holde vekten. Men selvsagt er det slik at om du går tilbake til det kostholdet du hadde før kurset og slutter å mosjonere, vil du sannsynligvis gå opp i vekt. Derfor har vi Hold Vektenkurset, som hjelper deg å holde den nye trivselvekten.    

Har du lyst til å gå ned noen kilo før jul?
Meld deg på kurs som starter hos meg neste onsdag her eller via marte.waagene@greteroede.no, evt. direkte på 40889740.

M ;)