Søk i denne bloggen

torsdag 20. oktober 2011

Fornuftig om kosthold og karbohydrater

Alle som leser et snev av aviser og/eller ser på TV må ha fått med seg alle debattene og sakene om lavkarbo de siste ukene. Dagbladet og VG skriver positivt og negativt om dietten om hverandre: "Lavkarbo er farlig for deg"... "Dette er nøkkelmatvarene for deg på lavkarbo".. Folk som kjenner meg vet at jeg absolutt ikke spiser lavkarbo, men man kan kanskje si at mitt kosthold er karboredusert. Jeg velger grove kornvarer, grov pasta og fullkornsvarianter der det lar seg gjøre. Dessuten kutter jeg ned på mat/godis med sukker. Kostholdsdebatten engasjerer meg og jeg har hatt litt lyst til å lage et innlegg om hva jeg mener, tenker og vet. Det trenger jeg ikke å gjøre, for noen har allerede gjort det. En av bloggene jeg leser fast blir skrevet av 24 år gamle Karoline. Hun har utdanning innenfor ernæring og er selvstendig næringsdrivende og jobber for tiden med Opplysningskontoret for brød og korn. Bloggen hennes handler om trening og kosthold og hun poster masse fristende oppskrifter. En blogg verdt å lese. Ta deg i det minste tid til å lese det nevnte innlegget om lavkarbo på a la Karoline.

M ;)

Min aller første ordinære MEIR-økt

Endelig! I kveld hadde jeg min første MEIR utetreningsøkt på Sportsplassen her i Lillehammer. Jeg er veldig fornøyd med valg av sted. Plassen har svær fotballbane, lekeplass, skateboard-rampe, basketballbane og løpebane hele veien rundt. I tillegg har den en flott tribune som kan brukes til trappeløp og en hel masse annet. Det er selvfølgelig ikke alle fasilitetene som vil være aktuelle å bruke, men mulighetene der oppe er uendelige. Heldigvis fikk vi plassen nesten for oss selv også. Jeg var litt redd det skulle være mange som brukte området, slik at jeg måtte gjøre om på planene mine, men det slapp jeg.På forhånd hadde jeg millioner av sommerfuglen i magen. Jeg var så spent at det var på grensen til slitsomt. Det er lenge siden sist jeg har følt den følelsen der. Det var litt som når jeg skal ha muntlig eksamen, med tanke på at jeg hadde stort fokus på å få fram hva jeg kan og å gjøre det bra. Men samtidig var det et snev av "glede seg" der også. Det er det ikke når jeg har muntlig altså. Så kom damene og økta gikk strålende bra. Nå gleder jeg meg skikkelig til neste gang. Jeg vil bare ha MEIR og MEIR av dette.

Selv om det bare var damer denne første gangen betyr ikke det at ikke menn er velkommen. Dette er for alle og jeg har plass til mange fler. Meld deg på til mailen min, marte.waagene@meirtrening.no eller til 40889740. Lik siden og les mer om MEIR her.

Prisliste for MEIR trening der du er:

Trening for en: kr. 450,- per økt
Trening for to: kr. 700,- per økt (350,- per person)
Trening i liten fast gruppe (3-6 deltakere): kr. 1.000,- per økt (dvs kr. 167-333 per person avh. av gruppestr.)
Trening i åpen gruppe: kr. 100,- per gang per person 
Deltakerne kjøper klippekort med 8 ganger som må brukes innen 3 måneder.


M ;)

Martes liksom-rømmegrøt


Noen ganger fører tilfeldigheter til at jeg kommer på helt nye oppskrifter. Dette kan vel knapt kalles en oppskrift, ettersom det er veldig enkle greier, men det er ihvertfall noe du antakeligvis vil like dersom du er glad i rømmegrøt. Selv digger jeg rømmegrøt, men spiser det veldig sjeldent siden det er veldig kaloririkt. Derfor ble jeg veldig fornøyd da jeg plutselig hadde laget meg noe som lignet på smak. Jeg var på jobb og skulle spise havregrøt. Siden jeg var så innmari sulten bestemte jeg meg for å ta en yoghurt mens jeg venta på at grøten skulle bli ferdig. Vanligvis pleier jeg å kutte opp frukt i yoghurt naturell, men jeg hadde ikke frukt tilgjengelig. Jeg hadde laget en blanding av sukrin (smaker og ser ut som sukker, men har null kalorier og gir null GI, i tillegg er det naturlig fremstilt) og kanel som jeg skulle ha på grøten. Denne tok jeg litt av oppi yoghurten, bare for å prøve. Vips, så hadde jeg liksom-rømmegrøt.

Prøv det!
M ;)