Søk i denne bloggen

mandag 6. september 2010

Superduper helg med hyggelig besøk.

Lørdag fikk jeg besøk av Thea. Hun ankom Lillehammer by klokken 13.50 i strålende sol. Vi brukte de første timene av besøket på å rusle rundt i Storgatas butikker og spiste god lunsj på Svare&Berg. Etter lunsjen var butikkene stengt, men ettersom vi ikke var helt metta på butikker enda gikk vi ned til Strandtorget også. På kvelden bestilte vi Dolly-pizza og dro for å se den nye Varg Veum-filmen på kino. Vel hjemme etter en travel dag tente vi stearinlys og koste oss med Berlinerpoplene hjemme.

Søndag dro vi til Maihaugen. Vi gikk først gjennom utstillingene inne og så ute. Dessverre er det utenfor sesong nå i september, så det er mange bygg som ikke står oppe i Friluftsmuseet. Vi koste oss allikevel glugg ihjel der vi rusla rundt med kamera og en pose "gamledagerdrops"!

M ;)
Jeg har laget to fotomontasjer fra besøket vårt på Maihaugen:

Ute på Maihaugen.


Trykk på bildet for å se det større.
Uteområdet på Maihaugen er fantastisk. Spesielt flott er det i varm høstsol fra en nesten skyfri himmel. Her kan man se Garmo stavkirke, gamle rekonstruerte gårder, hus fra forskjellige epoker på 1900-tallet og "gamle" storgata i fra Lillehammer. Alt dette i flott natur.

M ;)

"Langsomt ble landet vårt eget."

Trykk på bildet for å se det større.
Inne på Maihaugen kan man se den faste utstillingen "Langsomt ble landet vårt eget", som er en vandring gjennom norsk historie. Tablåene viser hverdagen til mennesker som har levd her, fra istiden fram til i dag (nesten).

M ;)