Søk i denne bloggen

fredag 13. august 2010

Me and my cupcakes.

Da jeg lagde cupcakes til Heges bryllup ble jeg litt bitt av basillen. Jeg fikk lyst til å gjøre det flere ganger. JM har bursdag i dag, så da var det endelig en passende anledning. Ettersom jeg prøver å være forholdsvis sunn til hverdags baker jeg ikke søtsaker med mindre det er noe helst spesielt. Denne gangen ville jeg prøve å dekorere litt annerledes enn sist. I kveld skal vi ha pizza-fest. JM har invitert endel kompiser, så det blir 7 gutter og meg. Derfor måtte jeg prøve å dekorere litt mer maskulint enn med rosa krem og hjerter. Jeg kjøpte inn sorte silikonformer, lagde sjokolademuffins i og pyntet med sjokolade-smørkrem. Som stæsj har jeg satt på små gullkroner fra Panduro, de er av tre og kan derfor ikke spises.

De øverste cupcakesene er litt feminine da, men ikke like mye som i bryllupet. De er vaniljemuffins i sorte og rosa former, med hvit smørkrem og rosa roser. Rosene er spiselige. Inni fatet med klokke har jeg laget tre stykker som er samme variant som de i rosa form, men med to grønne blader som pynt på hver. Det er fordi jeg ikke hadde flere roser.

Dette har jeg i basis-smørkremen:
50 g. smør
50 g. FLOTT matfett
3 ss. melk eller kremfløte
300 g. melis
1 1/2 ts. vaniljesukker.
I den mørke tilsatte jeg bakekakao, kokosmasse og en dæsj espresso (sterk kaffe) + litt ekstra melis.
Jeg bruker konditorsprøyte med stjernetupp for å påføre kremen. Det blir best dersom man holder sprøyta litt over muffinsen, slik at kremen legger seg "rett". Hvis man holder for tett inntil kan det se litt sjelvent ut. Et annet triks er også at man har mye røre i formene, slik at selve muffinsen blir høy. Da blir resultatet penere når man pynter.

Bordet er pynta, det samme er jeg. Så nå venter vi bare på at gutta skal komme. Halv syv blir det pizza fra Lillehammer pizzeria. Senere blir det både muffins og oreo-iskake. Jeg bakte den i går og er megaspent på om den er god. Tar bilder og poster senere.

M ;)