Søk i denne bloggen

onsdag 3. februar 2010

Update fra Namibia.


Hei igjen!

Her kommer en kjapp oppdatering fra meg.

Vi har hatt to fantastiske dager nå. Både i går og i dag har vi besøkt skoler og barnehager i Windhoek og omegn. I går besøkte vi skoler som har ganske bra med midler. Vi ble sunget for, hilst på, var med på løpekonkurranse og fikk se på undervisningen. Barna er veldig interessert i oss og åpne. I tillegg er de jo utrolig nydelige.

I dag var vi i skoler og barnehager som ikke har støtte. Først besøkte vi en barnehage som blir drevet av en dame som ikke får noe for det. Den var i en liten murhytte og barna satt ute på bakken og spiste mat da vi kom. Inne hadde de heller ikke stoler og pulter fordi noen hadde brutt seg inn og stjålet det i ferien. Senere var vi i en annen barnehage der barna tydeligvis var veldig fattige. Alle kom løpende mot oss da vi kom. De ville sammenlikne huden, ha koser og sitte på armen. Da vi tok fram kameraet ville alle bli tatt bilde av. Det morsomste for barna var å se bildene etterpå.

I områdene rundt disse barnehagene og skolene bodde folk tett i tett i små hus bestående av blikkplater. Det var sterkt å se. For første gang hadde vi skikkelig følelsen av å være i Afrika.
Jeg nedprioriterer nyheter når jeg er på nettet, så jeg ville bli glad om dere bruker kommentarfeltet mitt flittig. Hva skjer hjemme?


M ;)