Søk i denne bloggen

tirsdag 23. mars 2010

Independence day.

Fjerdeklassing som tegner Namibias flagg.
Elevene er samlet for å se på uderholdninga. Her er det noen fra 4.klasse som representerer forskjellige stammer i Namibia.
Flere av lærerne hadde tatt på seg drakta som viser hvilken stamme de tilhører. Her sitter jeg sammen med en av 2.klasselærerne, hun er Herero.

Søndag 21.mars hadde Namibia sin nasjonaldag. I år er det 20 år siden Namibia ble frigjort. I Tsumeb skal dette feires med fyrverkeri og fest neste lørdag, men på skolen der vi har praksis hadde vi en markering fredag. Skoledagen var satt av til sang og dans fra elever og lærere. Alle barna hadde hvert sitt flagg og møttes ute. På programmet stod blant annet allsang av nasjonalsangen, tradisjonell dans, informasjon om landets tre nasjonalsymboler (flagget, nasjonalsangen og skjoldet) fra rektor, samt sang fra de norske studentene(!). Vi har blitt spurt mange ganger om ikke vi vil synge noe på norsk for lærere og elever. Dermed ble dette anledningen for oss. Første nummer ble Ja vi elsker. På den fikk vi med oss to av lærerne fra Høgskolen i Hedmark. Vi fikk nemlig besøk av Ingen og Inger som er i Namibia pga. samarbeidet mellom skolene. Det var kjempehyggelig med besøk fra dem, og bra for oss at de ville være med å synge litt. Etter Ja vi elsker sang vi La det swinge. Line spilte piano til. Det var utrolig morsomt. Vi fikk selvsagt en kjempeapplaus. Det virker som om vi kan imponerer uansett hva vi gjør. Den siste sangen vi fremførte var Vise for gærne jinter av Alf Prøysen. Vi kaller det glansnummeret vårt, for den har vi øvd mye på. Det var i utgangspunktet meninga at vi skulle lære den bort til alle elevene på skolen, men det har vi ikke hatt tid til. I det siste har vi jobba mye med reseach til oppgava vi skriver, og det tar utrolig mye tid.
Independence-feiringa på skolen var en opplevelse vi er glad vi fikk med oss. Egentlig skulle vi ha dratt til Swakopmund allerede torsdag, men vi flytta det en dag seinere, heldigvis.

M ;)