Søk i denne bloggen

onsdag 29. februar 2012

Liv i bloggen

Noen timer etter at jeg skrev innlegget om Odin og min sin superdag ble jeg rett og slett kjempedårlig. Feber, rennende nese, dritvond hals og oppkast. Det var skikkelig uflaks at det skulle komme akkurat da jeg hadde besøk. Vi gjorde det beste vi kunne av situasjonen og heldigvis var JM hjemme endel og kunne ta med Odin på litt morsomme ting. Da Odin hadde dratt hjem var det bare for meg å rulle over og bli i senga. Verken ork eller grunn til å blogge med andre ord.

Vanligvis pleier lesertallene å være nærmest fraværende når jeg ikke har skrevet noe på såpass lenge, men takket være innlegget mitt om verdens søteste dyr er det liv i bloggen. Innlegget har over tusen visninger, noe som tyder på at folk ser Brille på NRK nett-TV. Formen har heldigvis vært oppadstigende de siste dagene og i går kveld var Torgeir og jeg på Torshovteatret og så stykket "Jåtåkdag":


Jåtåkdag er en sjarmerende musikalsk collage av små og store oppdiktede historier. Vi møter to unge brødre en vårdag øst for Kapp-Åzvar fjellene en gang på 1800-tallet mens de forbereder seg til den årlige begivenheten i landsbyen – Jåtåkdag – en vårfest det knyttes store forventninger til. Vi møter i tillegg Tsikanao, indianergutten Abanoki, en Røde kors mann, DJ Tits, en skabbrev, en uheldig tømmerhogger med flere.
For ti år siden dukket Jan Gunnar Røise opp i en kommode (!) på teaterskolen og fortalte historier fra Jåtåk. Han ble umiddelbart oppfordret til å utvikle det underfundige og humoristiske Jåtåk-universet videre. Men det var først da Røise møtte humorist, virtuos multi-instrumentalist og balkanmusikk-ekspert Stian Carstensen, at alle bitene falt på plass. Carstensen, som er best kjent fra bandet Farmers Market, komponerer og spiller musikken. Mariann, Thorbjørn og Jan Gunnar regisserer og spiller alle rollene. 
nationaltheatret.no 
Hvis jeg skal si noe helt kort om min opplevelse av stykket må det bli at det var rart, men veldig morsomt.


M ;)