Søk i denne bloggen

søndag 7. mars 2010

Tsumeb news.

Anne, meg og Thea på grillings utafor huset vårt for noen uker siden.

Hei alle sammen!
Nå har det gått nesten ei uke siden jeg blogga sist. Livet vårt i Tsumeb går sin gang med skole, trening og helger ved bassenget. Jeg føler at hverdagen her har blitt veldig naturlig og at opplevelsene ikke er like "nye" lenger. Jeg har hatt endel undervising selv de to siste ukene og det er spennende. Barna er innmari søte og tillitsfulle, men jeg støter på endel problemer i undervisningssituasjon pga. bla. språkproblematikk. Av andre utfordringer kan jeg nevne at barna er vant til å ha veldig strenge lærere og at de ikke har rom til å tenke selv. Det er vanskelig for meg å gjennomføre metoder jeg ville brukt hjemme fordi barna ikke er vant til det fra før av. For eksempel har jeg prøvd ut at elevene skal samarbeide to og to. Det ble lite læringsutbytte av det fordi elevene ikke pleier å få lov til å hjelpe hverandre. Derfor tok det kjempelang tid før de gjorde som jeg hadde håpet. Men dt er spennende å prøve seg fram. Jeg hadde en veldig morsom (men litt skremmende) opplevelse på torsdag. Da underviste jeg i samfunnsfag og hadde fått frie tøyler av lærerinna. Jeg valgte å lage et opplegg der jeg lærte elevene om Norge. Blant annet ville jeg fortelle litt om dyr vi har i Norge. Etter endel gjetting på at vi har tiger, løve, slanger og giraffer i Norge fortalte jeg at vi har noe som heter moos. Alle gjentok og syntes det var et morsomt ord. Jeg viste også et bilde. Deretter skrev jeg ordet ANIMALS på tavla. Elevene har hatt om dette ordet tidligere i uka, så jeg spurte om de visste hva jeg hadde skrevet. Da gjetta de moose. Dermed fikk jeg dem til å stave ordet slik at de kunne lydere seg fram. A-N-I-M-A-L-S stavet elevene helt riktig. Nå kan dere si hele ordet sa jeg. MOOSE sa elevene! Det ble litt morsomt der og da, men jeg syns det er trist at elevene ikke har lært å lese enda. De kjenner kun igjen ordbilder. Det samme gjelder telling, de har kun pugga tallrekker.
I morgen skal jeg ha elevene i Arts, da skal jeg fortsette med Norge-prosjektet mitt. Elevene skal tegne elg, de fire årstidene og det norske flagget. Tegningene skal jeg bruke til å lage uroer som kan henge i klasserommet. Jeg tror det kan bli fint.

I helga har vi nok en gang vært på Uris Lodge. Vi hadde håpa på strålende solskinn, men måtte nøye oss med tre overskya dager. Men vi klager ikke. Det har vært kjempedeilig å slappe av med gode bøker og en rolig atmosfære. Denne gangen var vi forresten ikke bare Line, Thea og meg. Vi har vært sammen med noen Lillehammer-studenter som bor på samme område som oss: Lena og Husne. Charleen og Silje har i tillegg vært med oss på middag både fredag og søndag. Det er koselig å bli kjent med flere. Apropos har Anne (på bildet) hatt besøk av kjærsten sin denne uka, så vi fikk hilst på ham også.

Nå må jeg runde av. Det er masse jeg har lyst å fortelle om, men det blir ikke tid og plass. Jeg syns det er koselig å høre fra dere hjemme også. Hva skjer i Norge?
M ;)