Søk i denne bloggen

lørdag 5. november 2011

Ukas søte

I dag har jeg prøvd å bake kakekuler, eller Cake pops som folk kaller det. Dette bakefenomenet har blitt super-popis blant bakeglade damer over hele landet og dersom du søker det opp, finner du mange oppskrifter og bilder, spesielt fra forskjellige bloggere. Greia er at man lager sjokoladekake som man smuldrer opp og blander sammen med glasur eller tykk sjokoladesaus. Da får man en seig, klissete deig som man kan forme kuler av. Kulene settes på pinne og dyppes i smelta sjokolade, for deretter å rulles i strøssel. Til slutt putter man dem i kjøleskapet til sjokoladetrekket har stivna.

Mitt første forsøk ble ikke helt vellykket. Jeg hadde litt lite glasur, så deigen ble ikke klissete nok. Dessuten brukte jeg en sjokolade som var veldig tykk og dermed ble det et skikkelig knot å dyppe kulene. Jeg måtte bruke en skje for å få sjokolade rundt hele. Neste gang skal jeg kjøpe en annen type sjokolade, eller evt. ha delfiafett e.l. å blande i, slik at massen blir mer tyntflytende. Resultatet ser ihvertfall ganske ok ut. Og forhåpentligvis blir smaken god også.

M ;)

Møbeljakta er virkelig igang

I dag var JM og jeg tidlig ute for å ta en runde og se på møbler, baderoms- og kjøkkeninnredninger og annet interiør. Vi flytter om under fire uker og har ikke kjøpt eller bestilt noe som helst enda. Dessuten har vi ikke vært helt enige om hvordan vi skal ha det. Men den runden i dag, den trengte vi nok begge. Vi fant masse møbler som falt i smak hos begge og nå tror jeg det ble enklere for JM å se for seg hva jeg har tenkt.  Jeg fant spisestuebord med stoler fra Bohus, som jeg kommer til å bestille på mandag. Vi fant også endel fine sofaer, men ettersom vi ikke hadde med mål av stua var det litt vanskelig å vite om det kommer til å passe. På HTH falt vi veldig for en kjøkkeninnredning og forsåvidt også for en baderomsinnredning. Lamper har vi også funnet. I stua blir det en stålampe, Oslo Wood heter den vi liker, mens over spisestuebordet kommer vi til å ha en industrilampe. Dette er morsomt og spennende!

Noen mobilbilder fra dagen:M ;)