Søk i denne bloggen

onsdag 22. desember 2010

Julebord med flotte jenter.

Pia og meg.
I går dro jeg til Jessheim for å møte 7 av 12 jenter som jeg gikk i dramaklasse med på videregående. De to første julene etter videregående hadde vi skikkelig julebord hvor vi festa hele natta og sov over i et leid lokale. I fjor fant vi dessverre ingen dato som passa for mange nok, til tross for et godt engasjement og initiativ fra Marianne. I år var det heller ikke planlagt noe, så jeg ble veldig overrasket og glad da jeg plutselig hadde fått en arrangement-invitasjon på facebook. Det var så enkelt som; hvem blir med på middag tirsdag 21.12? Utrolig nok passa det for åtte av oss. Vi møttes på Mirabel, en restaurant med tilknytning til storsenteret. Spiste god mat og drakk godt drikke. Det er helt fantastisk hvor lett praten går når vi samles, selv om vi nå lever helt forskjellige liv og er spredd utover landet, tilogmed verden. Jeg må nesten skryte og si at vi er en fantastisk gjeng. Jeg håper det kommer mange kvelder som denne igjen, og at de som det ikke passet for i går, kan være med neste gang. Skulle gjerne ha vist dere et bilde av hele den nydelige gjengen, men noen av jentene ønsker ikke å komme på blogg, og det er selvfølgelig helt greit.

I morgen er det full lille julaften-rulle: Pynte jultre hos mormor og morfar, pynte juletre hos mamma og pappa, se masse julekalendere og filmer på TV, ordne ting som gjenstår å ordne...

M ;) 

Akkurat nå...


..sitter jeg og koser meg i sofaen. Pysj og ullsokker er på og jeg skal lese videre i "Sammen til verdens ende" av Espen og Tone-Elisabeth Simonsen. Dette er en særs rørende bok om livet til ei 24 år gammal jente som får vite at hun har kreft. Historien om hvordan dette paret taklet årene fra hun fikk diagnosen og fram til hennes død er skildret gjennom hennes egne og ektemannens dagboknotater og tekster fra nettdagboka deres, bundet sammen av minner Espen har. Jeg har nettopp blitt medlem på den offisielle minnesiden for Tone på facebook, og anbefaler dere å titte på den ved å trykke her.

M ;)

Ny look.Nå har jeg gjort om litt på utformingen av bloggen min, slik at den passer litt bedre til jula. I tillegg har jeg lagt til en liten boks under innleggene hvor man kan trykke "liker", litt som på facebook. Hyggelig om dere bruker denne. Tenkte at dette passet for alle som sier at de leser bloggen, men ikke kommenterer. Mye enklere!

M ;)

Hjem til jul.

Trykk på bildet for å se det i full størrelse.

Etter uker med eksamensstress, og èn uke med veldig mye jobbing etter det, var det helt fantastisk å rette snuta mot Bjørkelangen på fredag. Jeg kom hjem til julepynta leilighet og pepperkakehusknusing hos Heidi og Odin. Lørdag dro Odin og jeg med toget til Oslo. Odins julegave fra Guro og meg i år var at vi tok ham med oss på putti Plutti Pott-forestilling i Oslo sprektrum, etterfulgt av restaurantbesøk. Odin og jeg ble møtt med rykende gløgg, hjemmelagde pepperkaker og julemusikk. Da kjente jeg at jeg kunne senke skuldrene litt og "puste på ei stund". Guro bor på Grønland, så vi hadde gåavstand til spektrum. Forestillingen begynte klokka tre og varte i ca. to timer. Etterpå tok vi banen til TGI Friday`s. Vi hadde googlet litt og sånn for å prøve å finne en barnevennlig restaurant som ikke var en kjede, men det fant vi ikke. Både Guro og jeg har hatt noen litt dårlige opplevelser med TGI Friday`s før, så vi var litt i tvil om vi skulle velge å gå dit. Men det var helt supert. Odin fikk tegnesaker, nisselue, ballong og egen meny, servitrisa vår var veldig hyggelig og maten var god. Anbefales for barnefamilier.

Det tar på med en heldags i storbyen.

Søndag morgen ble en skikkelig deilig og slapp morgen. Odin, Guro og jeg la oss under dynene på sovesofaen i stua og så på Polarekspressen, en kjempenydelig og vellaget julefilm om en gutt som ikke vet helt om han tror på Nissen lenger. Han blir henta av Polarekspressen, natt til julemorgenen og blir med på en ganske spesiell reise som avsluttes hos Nissen på Nordpolen. Sett den? Det burde du!
Litt utpå dagen fikk vi på oss uteklærne og tok turen ut i bakgården der vi lekte en stund. Så gikk vi på Oslo City, der Odin selvsagt hadde lekebutikken som mål. Jeg ble superstressa da jeg så at klokke var fire minutter på fem og vi fikk plutselig fart på oss. For klokka fem begynte jo EM-finalen i håndball. Jeg fikk med meg det meste av den spennende kampen, heldigvis. Litt senere kom Snorre hjem og Odin og jeg bestemte oss for å bli en natt til fordi formen ikke var helt på topp.

Trykk på bildet for å se det i full størrelse.

M ;)