Søk i denne bloggen

mandag 11. oktober 2010

Kong Curling.I dag har jeg vært med på noe skikkelig morsomt. Jeg har tilbragt det meste av dagen i Håkons hall, der jeg har vært statist i filmen Kong Curling.

"Kong Curling er en komedie med manus av Ole Endresen og Atle Antonsen. Førstnevnte har regi, og Antonsen spiller hovedrollen som curlingstjernen Truls Paulsen. Paulsen har vært innlagt med tvangsforestillinger og konkurranseforbud, men må igjen driste seg ut på glattisen for å redde sin dødssyke trener og farsfigur Gordon. Den nå tungt medisinerte Paulsen tar affære og løsriver seg fra sin overbeskyttende kone, kvitter seg med medisinene og forsøker å overbevise sine gamle lagkamerater om at han er mentalt stabil nok til å lede laget til seier i Curling – NM. Et NM hvor en velstående curlingentusiast har satt opp en større pengepremie for å skape tiltrengt blest omkring idretten. En sum som vil kunne sørge for at treneren får en tiltrengt operasjon i utlandet.

Med i filmen er, i tillegg til Antonsen, blant andre Linn Skåber, Jan Sælid, Ane Dahl Torp, Ingar Helge Gimle, Anne Marit Jacobsen, Kåre Conradi, Bård Tufte Johansen, Harald Eia, Bjørn Sundquist, Jon Øigarden, Steinar Sagen og Else Kåss Furuseth."

Da jeg møtte opp i dag tidlig kjente jeg ingen andre som skulle være med. Heldigvis var det flere i min situasjon og jeg har blit godt kjent med ei som heter Silje. Silje og jeg gikk sammen til kostymelageret for å finne ut om vi skulle ha på oss noe annet enn det vi kom i. Da ble vi spurt om ikke vi ville ha på oss noe litt annerledes. Jeg ble tildelt en åletrang, lilla heldress med beskjeden "denne passer til deg, du ser ut som ei morsom jente.". Og vips så var jeg ikke bare vanlig publikumstatist, men rett og slett en av få som er i heia-gjengen til Team Ravndal (Kåre Conradis curlinglag). Etter å ha kommet inn i kostymet mitt ble jeg plassert på første benkerad, rett bak skuespillerne. Dermed er jeg fast statist og må være med alle innspillingsdagene i Håkonshall. Jeg får tilogmed betalt.Å være med på filminnspilling er selvfølgelig kjempeartig. I noen av scenene hadde jeg skikkelig problemer med å holde latteren tilbake, fordi skuespillerne er så morsomme. Men mye av dagen har også gått med til venting og frysing. Alt spilles inn nede ved curlingbanen, og ettersom jeg sitter på første rad har jeg føttene rett på isen og stolen min blir dødskald. I morgen skal jeg ha på meg ullundertøy og vintersko. Også skal jeg ha med meg sitteunderlag. Da blir dagen enda bedre. Og en eller annen gang i løpet av de neste dagene skal jeg selvsagt prøve å snike meg til noen "jeg-er-skikkelig-fan-bilder" av blant annet Linn Skåber. For henne digger jeg.

M ;)