Søk i denne bloggen

onsdag 6. juli 2011

Bra dag

Meg med "Roede-genser" + div. digg
I dag har jeg hatt en travel og fin dag. Starta med en tur til butikken og Elixia. Fulgte opp med helvask av leiligheten før det var tid for vårens siste Grete Roede-kurskveld. Jeg hadde disket opp med vaniljekesam-is, jordbær og sukkerfri sjokolade. En av deltakerne mine hadde med gelé av FUN-saft og vaniljekesam. Ble litt av et gilde. Men det fortjente jentene etter en veldig fin kursperiode. Heldiggrisen meg fikk tilogmed gave av dem: orkidé til vinduskarmen min, samt fire skåler (like de som er på bildet over), fordi de visste at jeg ønsket meg flere.

Etter kurset fikk jeg besøk av Marit, nattevaktskollega, som dessverre flytter til Koppang om ei drøy uke. Veldig koselig at hun tok turen innom. Kvelden ble komplett da JM og avslutta den med film og middag.

Oppskrift på is:
2 beger Mager vaniljekesam (kan også bruke vanlig vaniljekesam)
6 eggeplommer
4 ss melis
1 vaniljestang

Lag eggedosis av eggeplommer og melis. Bland inn frøene fra vaniljestanga. Bland så sammen med kesamen. Sørg for at massen blir luftig og jevn. Hell i form og frys. Husk å røre innimellom, slik at isen ikke krystaliserer seg. Min gjorde det litt, fordi jeg lagde den så sent at jeg måtte legge meg en god stund før den ble ferdig.

Tips!
Når du har en oppskrift med eggeplommer, ta vare på hviten og bruk til omelett.

M ;)