Søk i denne bloggen

fredag 3. desember 2010

Sist søndag.

Sist helg var en skikkelig julete helg. Jeg har jo allerede skrevet om at jeg var på julebord på fredag og hadde juleverksted på lørdag. Men ikke nok med det, på søndag dro vi på julemarked på Maihaugen:

"Årets store førjulsbegivenhet på Maihaugen foregår lørdag 27. og søndag 28. november. Vi garanterer hyggelig atomsfære og flott førjulstemning.På julemarkedet er det livlig martensstemning med et variert program for hele familien. Salg fra hus på hele Maihaugen, torgsalg, underholdning og mye god mat. Fellesnevner for våre varer er kvalitet. Her finner du de spesielle julegavene. I tillegg har vi et omfattende aktivitetsprogram både for store og små. Julepyntede hus, kanefart, juleverksted, pepperkakebaking, spikking, fjøsbesøk, julekortfotografering, lysstøping, omvisninger, juleforberedelser på gamlemåten og mye mer. Vi følger også opp de to siste års suksess med juletre med spesialdesignet pynt." fra http://www.maihaugen.no/

Jeg hadde med speilreflekskameraet for å forevige opplevelsen i flotte fotografier som jeg kunne vise fram til dere. Kameraet reagerte på kulda og batteriet ble tappa akkurat idet vi skulle gå inn, så bildene er av litt dårlig kvalitet (tatt med mobilen). Det satte nå uansett ikke noen stopper for opplevelsen vi hadde. Vi var innom alle husene som var åpne, og så på alt av stæsj de solgte fra bodene. Fy søren så flott det var!
Før vi gikk til Maihaguen fikk vi besøk av denne lille, søte.
Karethe hadde med seg Mia innom før de dro videre tilbake
til Oslo.
Julestemningen møtte oss allerede før inngangen.

Inne i mange av  husene var det dekket til jul i autentisk stil til tiden huset er
fra og de som jobbet hadde fine kostymer.

Storgata på Maihaugen.

Nissekor.


Forventningsfulle finfolk ved inngangen.
Vi kunne gå inn i 40-tallshuset, der de også hadde pyntet til jul. Der fikk vi
smake kaffe, slik de lagde den under krigen; av brente erter.

M ;)

1 kommentar:

  1. Hei Marte.
    Dette var hyggelig lesning for oss som jobber på Maihaugen! Takk for at du skriver så positivt om julemarkedet.
    Vennlig hilsen
    Trine Grønn Iversen, museumspedagog på Maihaugen

    SvarSlett