Søk i denne bloggen

tirsdag 22. desember 2009

Søndagen.

Utsikt fra Mont Blanc.

Vakre juletrær i Chamonix.

Passer godt til jakka mi.

På Mont Blanc.

Det så veldig mørkt ut da vi kom til flyplassen. De fleste flyene var kansellert pga. snøværet.

Søndag var siste dagen av en utrolig flott langhelg. Vi stod opp tidlig for å komme oss ut mens det fortsatt var klarvær. Vi kjørte til Chamonix, som er en kjempesøt alpeby i Frankrike. Derfra tok vi taubanen opp Mont Blanc til 3842 m. Der hadde vi fantastisk utsikt over fjellene. Det var iskaldt, men en kjempeopplevelse. Etterpå gikk vi rundt i Chamonix. Jeg har aldri sett så mange sportsbutikker på ett sted. Det slo til og med Lillehammer ned i støvlene. De hadde til og med en egen Helly Hansen-butikk. Heia Norge.

Da vi kom til flyplassen på kvelden var nesten alle flyene fra Geneve kansellert. Vi ble derfor superglade da vårt fly skulle gå nesten som planglagt. Vi ble noe forsinka, men landa på Gardermoen 0030.
M ;)

Lørdag i Sveits.

Megastort pepperkakehjerte på julemarkedet.

Guro speider ut fra middelalderborgen.


Vi så colabilen, og dermed er jula redda for Heidi.

Vi avslutta dagen med utrolig god middag på kinarestaurant.

Lørdagen:
Vi kjørte landeveien forbi flotte slott og masse vinranker. Første stopp ble Chateau de Chillon. Et helt intakt slott fra middelalderen. Der var det middelaldermarked med masse statister i tidsriktige kostymer. Vi kunne til og med kjøpe mat tilberedt på middelaldervis. Bl.a. pærepai, brød, vin, kjøtt, suppe. Kjempeartig. Etterpå dro vi inn til sentrum av byen på julemarked. Der var det masse salgsboder, pariserhjul, cola-stand med den berømte lastebilen osv.. Etter et par timer der kjørte vi til Lausanne, der det også var marked. På kvelden feira vi Heidi på kinarestaurant. Vi hadde med andre ord en helt super lørdag.

M ;)