Søk i denne bloggen

lørdag 7. mai 2011

Martes superdigge rullekebab

Innimellom får jeg noen forslag til hva jeg kan skrive om på bloggen min. Linn Beate nevner stadig at hun savner flere oppskrifter. Og det er jo faktisk veldig lenge siden sist jeg posta en oppskrift. Denne gangen vil jeg gjerne dele min kebab-oppskrift med dere. Den kom til mer eller mindre ved en tilfeldighet. Jeg hadde bestemt meg for å lage rullekebab. Tidligere har vi kjøpt kebabkjøtt i Sverige (som dessverre ikke er spesielt sunt), men denne gangen ville jeg prøve å lage selv. Tenkte jeg skulle gjøre det enkelt og kjøpe ferdig krydderblanding, for det har jeg sett at de har flere steder. Skuffelsen ble derfor stor da de var utsolgt for dette på CC. Jeg spurte ei av de ansatte der om hun hadde noen tips til hva jeg kunne krydre med for å få kebabsmak. Hun ante ikke. Dermed bestemte jeg meg for å prøve meg fram på egenhånd og kjøpte inn både det ene og det andre krydderet. Resultatet ble, om jeg får si det selv, ganske så digg. Alle jeg har laget det til, eller som har prøvd ut oppskriften selv, har likt det veldig godt også, så derfor deler jeg akkurat denne med dere:

DU TRENGER:

Tortillalomper (gjerne fullkorn)

Til kjøttet:
Kyllingkjøttdeig
Hvitløk
Chillipulver
Salt/pepper
Knust koriander
Persille (helst fersk)
(Jeg ahr dessverre ikke noe mål på hvor mye, for dette tar jeg helt på slump)

Tilbehør og topping:
BBQ-saus fra Heinz
Yoghurt naturell
Mager Kesam
Agurk
Salat
Løk
Mais
Evt. andre grønnsaker du liker

FREMGANGSMÅTE:
Ha kjøttdeigen og krydderet som hører til i en bolle og bland godt sammen. Er du usikker på mengde krydder, ta litt og litt og stek en liten prøveklump i stekepanna. Kjøttet stekes på middels/sterk varme i stekepanne, med litt olje. Legg kjøttet"flatt i panna, som en megaburger og snu hele greia når du har fått litt farge på stekesida. Når andre sida også har farge kan du begynne å hakke det opp. Fortsett å hakke og snu på kjøttet til alt er gjennomstekt.

Lag tzatziki av yoghurt naturell og kesam (halvparten av hver). Ha oppi agurk, både revet og i biter, samt  hvtløk, salt og pepper.

Kutt salat, løk og evt. andre grønnsaker.

Varm lompene i ovnen.

Når alt er klart skal du bare lage selve rullen! Legg grønnsaker og kjøtt i tortillalompa, ta en "stripe" med BBQ-saus og en "stripe" med tzatziki over og rull sammen som du gjør når du spiser taco.

Håper det smaker.

M ;)

Er vi fremme snart?


Sitter på toget og priser meg lykkelig over gratis internett. Tida går mye fortere når man har noe å finne på mens en tøffer i retning Oslo S. Om en knapp time skal vi være fremme, og da tror jeg det kommer til å gå i ett fram til leggetid en eller annen gang i natt. Stikker innom Guro med sakene mine, møter JM for en liten ruslings i byen, før jeg må ordne meg for kvelden. Bursdagen begynner klokka 18.00, så her gjelder det å henge i. Har som sagt pakket med meg den blå kjolen som jeg også brukte i navnefesten. Med mindre Guro har noen bedre alternativer i skapet sitt blir det altså den jeg har på meg i kveld. I siste liten fant jeg også fram Lanvin for h&m-skoene mine i skapet. Drev og pakka sakene mine og skjønte ikke hvor de hadde tatt veien. Det er ganske lenge siden sist jeg brukte dem og det viste seg at jeg tydeligvis hadde vært fornuftig nok til å oppbevare dem i esken sin, i stedet for å slenge de inn i bunnen av skapet sammen med de andre skoene mine. Gleder meg til å bruke dem igjen. Tror jeg.. Mener å huske at jeg ble litt sliten i føttene sist. Ikke de mest komfortable hælene jeg har.

Forresten er det første gang jeg poster bilder der dere kan se den nye klippen jeg fikk i påsken! Jeg hadde tenkt til å bare klippe lugge, men så ble det både skrå lugg og mye kortere hår. Egentlig var jeg fornøyd med at håret hadde begynt å bli litt langt, men det var så slitt at jeg nesten ikke hadde noe valg. Resultatet  er jeg fornøyd med! Lengden får komme siden.

M ;)