Søk i denne bloggen

mandag 28. desember 2009

1.juledag og dagen etter..Jeg ser meg dessverre nødt til å stjele bilder til dette innlegget også. Denne gangen har jeg tatt to bilder fra Tonje, for å kunne illustrere min festlige første juledag. Selve dagen var det julebrunsj hos mamma og pappa sammen med de samme folkene som jeg feira julekvelden med. Da spiste jeg så mye mat og kaker at jeg ikke trengte å spise noe mer resten av dagen. Jeg ble faktisk så uggen at jeg måtte ut å bevelge på meg. Derfor ringte jeg Torgeir, som gjerne ville være med å spasere i snøføyka. I litt bedre form dusja jeg og fiksa meg for en night on the Bjørkis town. Juletradisjon etter juletradisjon blir holdt, og derfor hadde vi som vanlig vors hos Mari. Ingenting er som å se igjen gode, gamle venner samtidig som en bøtter nedpå med rosèvin. Etter vorset tok vi taxi til Barns der vi møtte enda flere gode gamle. Jeg hadde en fortreffelig kveld, som dessverre endte med at noen hadde tatt kåpa mi. Jeg fikk heldigvis låne JMs dunjakke fra Bergans, og stotra meg hjem på høye hæler i snø til langt oppå leggen. Jeg datt bare èn gang!

Like moro var det ikke å våkne dagen etter. Kroppen min var ikke helt fornøyd med meg og gjorde opprør i form av dundrende hodepine og vrengt mage. Det er veldig synd at man ikke kan skylde på noen andre enn seg selv i sånne situasjoner. Jeg orka faktisk ikke å spise eller drikke noe før langt utpå kvelden. Da kom Guro og Snorre med kinamat og film (ironisk nok så vi på Hangover).

M ;)

Min jul.

Søstrene poserer velvillig med årets juletre og pakker. Treet er forøvrig pynta av Odin, Guro og undertegnede, og har noe kunstneriske innslag som ikke synes på bildet. jeg kan bl.a. nevne en mus som henger opp ned og to serviettholdere i tre.

Odin og tante Guro koser seg mens de venter på Nissen.

Odin er trygg hos oldefar og tante M når Nissen er på besøk.


Nissen er en tøysekopp og koser på alle sammen. Vi bare ser på.


Nissen hadde selvsagt med seg noen gaver.

Jeg har hatt store planer om å vente med juleblogging til jeg har fått lagt inn alle bildene mine på pc-en, men nå har jeg gitt opp meg selv. Jeg er så innmari treg, derfor har jeg lånt noen bilder av Heidi, slik at bloggen min får litt oppmerksomhet igjen.
Jula 09:
Lille julaften.
Hver familie har sine tradisjoner. For meg er det ikke skikkelig Lille julaften uten juletrepynting hos mormor og morfar tidlig på dagen og hos mamma og pappa på kvelden. De to siste åra har Guro og jeg fått med oss en assistent, nemlig Odin. Hos mormor og morfar starter moroa klokka tolv. Når vi har slengt på alt av deilig, glorete juletrepynt får vi servert hjemmelaget julekake med hjemmelaget brunost, hjemmelaget kakao med hjemmelaget krem og til slutt hjemmelagde småkaker. Da er jula for alvor igang! Senere på dagen stilte vi mannsterke hos mamma og pappa. Der er det noen retningslinjer når det gjelder pynting, men etter mange års erfaring klarer Guro og jeg å få det til sånn ca. som mamma vil ha det. Vi hører på Hanne Kroghs jule-cd og synger med av full hals.
Selveste julaften:
Jeg våkna kjempetidlig av meg selv og tenkte at jeg burde prøve å sove litt lenger. Jeg ble liggende å nynne på "nå er det julemorgen..." og fant ut at det var like greit å stå opp. Nissen hadde vært innom i løpet av natta og fylt opp strømpa mi med marsipangris, sjokolade, et blad og nye øredobber. Nissen er jammen snill! Jeg så på Tre nøtter til Askepott, spsite julefrokost og pynta meg før jeg var innom bestemor og bestefar en tur. Klokka 14.30 bar det avgårde til grøtfest. Hvert år samles vår familie og mamma og pappas nabos familie for å se på Disney og spise grøt med mandel. Jeg rakk også en liten tur innom kirkegården før jeg dro til mormor og morfar for julemiddag og pakker. Odin var med i kampen om mandelen i riskremen for første gang, og vant. Det var selvsagt veldig stas. Av gaver fikk jeg bl.a.: koffert (den valgte jeg ut for noen uker siden, så den var hverken ved siden av eller under treet), penger, solkremer, bok om Namibia, olaskjørt til Afrika-tur, smykker, treprodukter til å ha smør og rømme i, samt trau, gryteklut, oppvaskhansker, termokopp, bok, cd med afrikansk musikk ++
M ;)