Søk i denne bloggen

søndag 31. januar 2010

Jeg er i Namibi!

Nå har jeg endelig fått skikkelig tilgang til nett og kan sende min første hilsen fra Afrika. Etter å ha vært på reisefot i mer enn tretti timer, landa vi i går klokka ca. 1600 lokal tid på flyplassen i Windhoek, Namibia. Der ble vi møtt av en strålende blid mann med skilt der våre navn stod. Han var sjåføren vår og kjørte oss trygt til Carolus Guest House. Vi tre som skal til Tsumeb sammen deler rom her. I tillegg deler vi bad, dusj og kjøkken med tre jenter fra førskolelærer, samt en gutt som går globalisering og utvikling. Huset har en koselig, liten uteplass og gjerder med strøm øverst rundt hele. Her bor vi trygt!

Ettersom vi kom så seint i går ble det ikke tid til å se noe av byen. Vi måtte sove litt før vi ordna oss og dro ut for å spise middag. Vi hadde blitt anbefalt Joe`s Beerhouse, så vi dro dit. Maten var kanongod, og stemninga likeså. Thea var tøffest av oss og bestilte noe vi ikke visste hva var. Vi fikk forklart at det var kjøtt fra ett av dyrene som hang på veggen. (Det hang endel dyrehoder i lokalet). Det var selvsagt ikke fra akkurat den som hang der. En eller annen bukk av noe slag med sebrastriper på hodet og store horn.

I dag har vi hatt fri. Vi dro for å kjøpe namibiske telefonkort od adapter på et kjøpesenter. Flere av butikkene var stengt, så vi fikk ikke noe telefonkort. Adapter ordna vi oss i matbutikken. Vi avtalte med taxi-sjåføren at han skulle stoppe og vente på oss da vi var i butikken, noe han sa han skulle ha 50 namibiske dollar ekstra for. Vi ble i butikken i nesten èn time, hvor han gikk rundt med handlevogna vår. Tålmodig fyr det der! Han fikk dobbel betaling av oss.

Det føles som ferie hittils. Windhoek er ikke "skikkelig Afrika", slik det vil være i Tsumeb. Det er masse sol, og vi har fri. I morgen skal vi til universitetet for å få mer info vi trenger til oppholdet vårt.

M ;)
ps. 1 namibisk dollar er ca. 75 øre i NOK.