Søk i denne bloggen

onsdag 7. april 2010

Helg i Himbaland.


Thea, Line og jeg har jobba hardt for å lage et bra "program" for Norges-besøkene våre. Vi hadde bestemt oss for å dra på tur til Himbaene når Guro kom, men sleit lenge med å finne en god måte å reise dit på. Løsningen kom da Anne spurte en kollega om han visste om noen gode alternativer, og han tilbød seg å kjøre oss selv. Han har vært gift i 13 år med ei namibisk dame og kjenner mange folk her, og kjenner godt til landet. Dermed ble det skikkelig road-trip på oss. Fredag starta vi ferden klokka 09.00. Sjåføren og Anne satt foran, Guro og Thea i baksetet og i bakrommet hadde Line og jeg skvist oss inn på en madrass med tærne ut av bakruta! På veien opp nordover stoppa vi hos en familie og fikk se på hvordan de lever av forskjellige planter og bor i små stråhytter. Vi stoppa også på et marked, ved et utsalg av stråprodukter midt i ingenmannsland og hos svigerfamilien til sjåføren. Etter noen timers kjøring var vi kommet så langt nord at vi kunne se over til Angola. Der stoppa vi ved Ruacana Falls (se hoppebildet av meg, Line og Thea). Videre derfra måtte vi kjøre et stykke på grusveg før vi kom fram til Opuwo, byen vi skule overnatte i. Vi var så heldige å få bo gratis i huset til en kollega av vår kontaktperson, som selv var på ferie.
Lørdag var vi klare for å se himbaene. Vi dro til bensinstasjonen for å finne noen som kunne ta oss med til en landsby. Queen Elisabeth ble vår guid. Hun er selv himba (i sivil) og lever av å ta med turister ut til familien sin. Vi kjøpte med matvarer og tobakk før vi dro. I landsbyen fikk vi møte mange himbakvinner og barn. Mennene er ute på dagtid. De dansa for oss og vi fikk se hvordan de lager rødfargen de smører seg inn med, parfyme og steder de har forskjellige ritualer. Tilslutt tok de fram smykker de har laget for å selge til oss. Da var det skikkelig kamp om å få oss som kunder! Resten av lørdagen tilbragte vi på Opuwo Country Hotel, et nydelig sted som stod i stor kontrast til det vi hadde sett tidligere på dagen. Vi bada i et basseng med utrolig utsikt og spiste kjempegod mat. Luksus!

Søndag satte vi kursen mot Tsumeb igjen. Vi tok veien gjennom Etosha nasjonalpark og var superheldige. Vi så elefant, løver, struts, giraffer, zebra, skilpadde osv.. Det var på alle måter en utrolig vellykka helg.

M ;) og G ;)

1 kommentar:

  1. Veldig morsom å lese nye blogger fra Namibia, nå med søster. Når jeg skriver dette er dere vel i Windhoek og Guro drar snart tilbake til Norge. Jeg er på Gardermoen 09.35 imorgen!
    Sqz fra pappa.

    SvarSlett