Søk i denne bloggen

onsdag 7. april 2010

Guros første dag i Afrika.


Onsdag sist uke var tida endelig inne for Norges-besøk. Etter en uendelig lang kjøretur (med 9 stopp) fra Tsumeb til Windhoek kom jeg til flyplassen og møtte Guro. Vi syntes begge det var rart at hun var her. Turen tilbake til Tsumeb ble minst like lang. African time er veldig frustrerende, men vi kom oss trygt fram til Tsoutsoumb tilslutt. Der venta Line, Thea og Anne i finstasen, klare for middag på Dros, en ny restaurant i byen.

Torsdag hadde vi "Tsumeb-dag". Jeg ville gjerne vise Guro litt av hvordan jeg har hatt det de siste månedene og tok henne med til TEM, skolen hvor jeg har jobba. Vi fikk dessverre ikke sett noe undervisning, ettersom barna hadde en spesiell dag før påskeferien. Heldigvis kom mange av andreklassingene "mine" stormende for å hilse på. Guro fikk høre barna synge både Fader Jacob og Hode, skulder, kne og tå. I tillegg sang de en sang for oss om søstre. Veldig fint! Jeg hadde også en liten jobb med å få hengt opp noen uroer jeg hadde laget ferdig. Med tegninger av elg, norske flagg og de fire årstidene vi har i Norge. Guro fikk tatt noen fine bilder av klasserommet samtidig.

Tilslutt var vi innom lærerværelset og hilste på alle kollegaene mine. De var tidlig ferdig pga. ferie. Bibliotekaren tok oss med i pick-upen sin og plukka opp Anne, Line og Thea. Vi kjørte til Location hvor de fattigste i Tsumeb bor. Der fikk vi hilse på flere av de som bor der og se på nye hus som blir bygd. Hun tok oss også med til morens hus. Dermed fikk Guro virkelig se den delen av Namibia også. (Regner med det kommer bilder derfra etterhvert).

M ;) og G ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar