Søk i denne bloggen

mandag 15. februar 2010

For en helg!


Ser dere giraffen bak meg?
Vi har hatt en halt fantastisk helg. På fredag kom jentene vi bodde med i Windhoek på besøk fra Oshakati i nord. Vi spiste lunsj i parken og koste oss. På kvelden spilte vi yatzy og tok livet ganske med ro. Vi måtte nemlig lade opp til lørdagen. Da ble vi henta tidlig på morran for å dra til Etosha National Park. Det er et megaområde der dyrene lever. Det går veier gjennom deler av området, slik at man kan kjøre inn i parken. Vi hadde avtale med vår kontaktperson her om at vi skulle bli kjørt til en Lodge der vi skulle bo fra lørdag til søndag. Ting gikk ikke helt etter planen, men for å gjøre en lang historie betydelig kortere endte vi opp med et helt topp opplegg etter å først ha blitt nekta adgang til parkområdet da vi kom. Vi tok inn på en Lodge som lå rett utenfor innangen il parken. Der hadde de digge rom med svære senger, restaurant, bar, reptilpar med slanger fanget i området (væææ) og basseng (sjekk linestors.wordpress.com for bassengbilde). Ettersom det var blitt såpass langt utpå dagen da vi fikk innlosjert oss bestilte vi safari til dagen etter. Vi slappa av ved bassenget og gikk ut og spiste på kvelden.

Et lite utvalg av bildene jeg tok i går (det ble ganske mange)
Søndag måtte vi enda tidligere opp. Vi ble anbefalt å dra på safari tidlig på dagen, da det er størst sjanse for å se dyrene. Vi var klare i bilen klokka 06.30. Vi hadde en kanonkul safaribil. Grønn, svær og åpen på sidene, men med tak. I tillegg fikk vi verdens beste guid (liker vi å tro). Han fortalte oss at vi kom helt sikkert til å se zebra, giraffer og springbukk, men at løve, elefant, neshorn osv.. er det ikke alltid man kommer over. Nesten med en gang vi var innenfor ble vi møtt av en zebra i veien. Deretter så vi giraffer. Gjengen vår var mildt sagt i ekstase. Selv om man har sett disse dyrene i dyrehager før, er dette en helt unik opplevelse. Dette er ekte! Ganske tidlig på turen ble vi spurt om hvilket dyr vi ville se etter først av løve og elefant. Vi ville se etter løve. På en stor slette kom vi over ei løvinne som prøvde å jakte på gnu og springbukk. Den fikk aldri angrepet fordi de andre var i flokk, men den holdt på lenge. Etter en stund kom den nærmere bilen vår, på det nærmeste var den 5-10 meter unna. Det var helt utrolig. Vi var superfornøyd med valget vårt. Spesielt da vi seinere fikk se en elefant også. Guiden vår så den i kikkert og kjørte dit den var. Èn ensom, majestetisk elefant som først stod og titta på oss og så gikk bort til en kulp der den drakk vann og kjølte seg ned.
Da vi kom tilbake fra safarien spiste vi lunsj og tok resten av dagen ved basenget. Minusgrader og snø i Norge føles veldig fjernt akkurat nå. Vel hjemme i Tsumeb var vi kanontrøtte og la oss ganske tidlig. Allikevel ble det litt dårlig med søvn i natt fordi det var et vannvittig tordenvær. Jeg har aldri hørt så høye smell fra torden i hele mitt liv. Men det er visst veldig vanlig her på denne tida.
Jentene fra Oshakati dro oppover igjen i dag tidlig og skolehverdagen er igang igjen.
Hva skjer hjemme?
M ;)

3 kommentarer:

  1. Åh! Det hørs helt fantastisk ut! Jeg er suuuupermisunnelig! :)

    SvarSlett
  2. Hjemme har det, for meg, vært ei uke med mye jobb utenom kontoret/voksenopplæringa. Starta med konferanse i Sverige mandag og tirsdag, av alle steder på Thon hotell Charlottenberg! Fortsatte med møter på rådhuset 2 halve dager og møte om spes.ped på Sørumsand videregående. I helga var både Odin og Guro og Snorre over fra lørdag til søndag og vi fikk ny leiebooer fra lørdag. Søndag var vi på skogtur til hytta til fam. Bjørnstad i Aurskog v/Tævsjøen. Aking og pølser, ferske boller og Guros pinnebrød smakte fortreffelig. Både Ingrid, Sverre, Magnus og Tuva var med, i tillegg til oss fra Bjørkelangen/Oslo.Og så er OL i Vancover igang med betinget norsk suksess etter 4 dager; 2 sølv og 1 bronse så langt. Tipper at dere ikke følger med så nøye på sendingene fra OL? Morsomt å lese om safarituren. Gleder meg til å se flere bilder! Og høre mer fra skolen. Klem fra pappa.

    SvarSlett
  3. Alt høres helt elefantastisk ut.Tusen takk for kjempehyggelig hilsen og knallfint bilde av dere jentene som jeg fikk på morsdagen.Som pappa skrev hadde vi en veldig koselig dag.Venter nå besøk av Odin og Heidi.Odin ringte og ga beskjed om at Heidi skulle dusje (de har begynt å pusse opp badet) og han og jeg skulle se film.Den er grei! Fortsett å kos deg Marte, så får vi bare vente i spenning på flere nyheter fra deg.Alle 4 besteforeldre syns det er stor stas å lese det du skriver. Skal hilse så mye.Klem fra mamma.

    SvarSlett