Søk i denne bloggen

torsdag 29. januar 2009

Indiske kjøttboller!


Jeg kom meg omsider til skolen i går. Og da vi var ferdige der ble jeg med ei venninne, som bor på Hamar. Vi hadde nemlig middagsdate. Hun har fått med seg en helt genial kokebok fra mamman sin, enkle, men gode oppskrifter og ingen rare ingredienser som man ikke får tak i. Vi bladde ivrig i boka for å finne ut hva vi skulle lage. Mye så godt ut, men da vi kom til Indiske kjøttboller ble vi begge ekstra gira. Etter en tur på Rema, og en ekstra tur til Kiwi, fordi vi hadde glemt å kjøpe griljermel, satte vi på litt musikk og satte igang. Det var veldig enkelt og smakte knallgodt!

Handleliste:
Kjøttdeig
Hvitløk
Melk
Salt
Tandori masala
Persille eller koriander (ferskt)
Griljermel (som ikke er så eksotisk og spennende som det høres ut)

Slik gjør du:
Bland 2 dl. melk med 3 ss griljermel, la dette svelle i fem minutter. Bland sammen med 2 finhakkede hvitløksfedd, 1 ts salt, 1 ss finhakked koriander/persille, 1 ts tandorikrydder og kjøttdeigen.
Lag deilige boller, størrelsen burde være midt mellom kjøttbullar og kjøttkaker et sted, og stek dem på litt over middels varme!
Som tilbehør anbefaler jeg Naanbrød, salsa og aioli. Tipper det og kan være godt med salat og ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar