Søk i denne bloggen

lørdag 12. mars 2011

Navnefest.

I dag har jeg vært i navnefest. Jeg dro til Oslo allerede torsdag kveld for å ha hele gårsdagen til forskjellige ordninger. Jeg måtte finne noe å ha på meg i navnefesten og jeg skulle lage kake. Min kusine, som er moren til han vi feiret, spurte meg for noen uker siden om jeg kunne bake en kake til anledningen. Jeg sa selvfølgelig ja. Allerede da hadde jeg bestemt meg for å prøve å lage noe litt spesielt. Nå er det engang slik at jeg aldri har laget sånn fancy kake før, så jeg trengte litt hjelp til å komme igang. Heldigvis kjenner jeg ei som er rågod på kakebaking. Hun har lånt meg en svær veske fullt av kakelagings-utsyr og kom med gode tips, samt oppskrift på sukkerpasta. Full av kakebakings-lyst satte jeg igang med prøvebaking torsdag. Bare for å være sikker på at jeg visste hvordan det var å lage denne sukkerpastaen som skal fungere både som kakelokk og pynt. Slik ble prøvekaka, altså min aller første "pyntekake":
Denne ble igjen i Lillehammer.

I går var det altså alvor. Da skulle jeg lage en mye større kake, og det var viktigere at alt klaffet, ettersom den skulle serveres i navnefesten. Jeg brukte 4-5 time tilsammen og er veldig glad for at det ble såpass bra som det ble. Nå har jeg tenkt til å lag slike kaker litt oftere, slik at jeg kan bli flinkere. Litt av prosessen:

Første laget av kaka er ferdig med lokk.

Begge kakene er ferdige med lokk.
Måtte varme opp sukkerpastaen litt, da den begynte å bli litt tørr.

Prøver ut den spiselige fargesprayen.
Klokka 24.00 i natt var kaka helt ferdig og ble satt i kjøleskap med oppned wok-panne og plastposer over (gadd ikke bruke penger på kaketine). Jeg var passelig spent da jeg våkna i dag og skulle se etter om alt var som det skulle. Det var det heldigvis. Og resultatet ble slik:

Ferdig kake på kakebordet.
Litt vel stort mellomrom mellom SEBASTI og AN. hehe
Noe av sommerfuglene ser litt røde ut, men de var lilla. Jeg glemte speilreflekskameraet, så de er tatt med telefonen.
M ;)

3 kommentarer:

  1. Veldig fine kaker :) Jeg falt spesielt for den lille!

    SvarSlett
  2. Så flink du er!
    Kjempe fin:)
    Er god til mye du;)

    SvarSlett