Søk i denne bloggen

tirsdag 14. juni 2011

Resultatet av utfordringa




Jeg nevnte tidligere at jeg har utfordringer til Grete Roede-deltakerne mine hver uke og at denne gangen skulle jeg være med selv også. Sist onsdag snakka vi om forskjellige krydder og jeg utfordret jentene til å prøve en helt ny rett, med flere av krydderne jeg nevnte.

Med inspirasjon fra matbutikken, lillesøster Guro (over telefon) og meg selv kom jeg fram til en indisk rett med massevis av krydder. Det sies at det er lettere å stoppe når man er mett dersom man spiser mat med mye krydder, fordi man blir tilfredsstilt. Når man spiser smakløs mat fortsetter man gjerne litt for lenge, fordi man ikke føler at smaksløkene har fått sitt. Digg mat, i passelige porsjoner. Vinn, vinn!

Dette hadde jeg i retten:
Kyllingfilet
Spinat
Finhakkede tomater
Rødløk
Ris
Nanbrød
Creme fraish, ekstra lett

Krydder/urter e.l.:
Hvitløk
Cayennepepper
Salt/pepper
Timian
Fersk, revet ingefær
Koriander

(Trykk på koblingene for å lese om helseeffektene til de forskjellige tingene jeg brukte i middagen)

Retten falt i smak både hos meg selv og JM. Dette kommer jeg sikkert til å lage flere ganger.
Dersom noen har lyst til å prøve å lage kan jeg legge ut fremgangsmåte også.
M ;)